SOW-aanvraag met Thuisleefwijzer applicatie

SOW-aanvraag met Thuisleefwijzer applicatie

‘Betere zorg, meer tijd en werkplezier in wijkverpleging’ is het doel van de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (‘SOW-regeling’). Begin mei heeft de overheid een subsidiepot van 114 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het versterken van de toekomstbestendige wijkverpleging. Vanaf 1 oktober kan er voor de tweede keer ingeschreven worden op deze subsidie. 

Voor wie is de regeling bedoeld?

De SOW-regeling kan door iedere zorginstelling die wijkverpleging verleent volgens de Zorgverzekeringsweg aangevraagd worden. De regeling geeft de zorginstelling een financieel steuntje in de rug om projecten voor nieuwe werkwijzen en verbeteringen in gang te zetten.

Waar kun je de SOW-regeling voor aanvragen?

De SOW-regeling kan onder meer gebruikt worden voor het verbeteren van de deskundigheid van het team Wijkverpleging of voor projecten gericht op samenwerking binnen de wijkverpleging. Daarnaast kun je de regeling inzetten voor het in gebruik nemen van software die helpt bij het verlichten van de administratieve lasten, het verbeteren van de ICT-basisinfrastructuur of het in gebruik nemen van nieuwe technologieën.

Onze digitale oplossing en technologie

Er zijn verschillende oplossingen om het werk in een zorginstelling en van de wijkverpleging te verlichten. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van software, slimme eHealth-oplossingen en zorgtechnologie.

Zo is de Thuisleefwijzer speciaal ontwikkeld als een zelfbeoordelingsinstrument. Het is een digitale oplossing, waarmee cliënten en mantelzorgers eenvoudig de leef- en zorgsituatie kunnen inventariseren om in kaart te brengen welke diensten, (innovatieve) hulpmiddelen en e-health oplossingen kunnen ondersteunen. Dit levert directe tijdswinst op voor de wijkverpleegkundige omdat de cliënt of mantelzorger de inventarisatie zelf kan doen.

Daarnaast is de Thuisleefbieb ontwikkeld als uitleensoftware (SaaS). Met dit handige voorraadsysteem wordt de uitleen van producten geregeld. Door de inzet van de Thuisleefbieb applicatie kunnen innovatieve (zorg)hulpmiddelen gemakkelijk uitgeleend en getest worden. Dit levert een efficiënte inzet van innovatieve zorgtechnologie, versimpeling werkprocessen en vermindering werkdruk van de zorgprofessionals op.

Onderstaande activiteiten uit de SOW-regeling sluiten wat ons betreft aan bij onze bovenstaande digitale oplossingen en dienstverlening.

  • Het verbeteren van de samenwerking met andere organisaties in de keten;
  • Verbeteren zelfredzaamheid en eigen regie van cliënten met inzet van instrumenten;
  • Het terugdringen van administratieve lasten;

Wij denken graag met jullie mee!

Benieuwd of onze oplossingen ook voor jouw team met wijkverpleegkundigen geschikt kunnen zijn?

Wist je dat:

  • Meerdere projecten onder één activiteit mogen vallen? Je kunt dus projecten ‘stapelen’. Dit kan dus tot 250.000 euro subsidie per activiteit!
  • Wij kunnen helpen met het schrijven van de aanvraag;
  • Wij de aanvraag ook onder jouw machtiging kunnen indienen;
  • We in de eerste ronde een aantal instellingen succesvol hebben mogen begeleiden en we inmiddels met deze projecten zijn gestart.
  • Het nog tot 5 november mogelijk is je aan te melden voor deze subsidieaanvraag samen met Thuisleefgroep.

Vanuit onze expertise denken we graag met jullie mee over de mogelijkheden en ondersteunen we om graag de aanvraag vóór 15 november te schrijven en in te dienen.

Neem vandaag nog contact op met Arjan van der Weijde (arjan@thuisleefgroep.nl) of Auke Jan Meijer (aukejan@thuisleefgroep.nl) voor een vrijblijvend gesprek. Of bel voor meer informatie naar 033-3302508.

 

 

 

 

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!